fbpx

Novice

ODLIČNO TUDI KADETI IN MLADINCI!

Selekciji kadetov in mladincev po nepopolnem prvem delu sezone z zgodovinsko uvrstitvijo!

Kadetska in mladinska selekcija sta v letošnjo sezono vstopili z jasnim ciljem, vsako tekmo odigrati na vso moč in zagotoviti tolikšno št. točk, da tudi tokrat brez težav ohranimo status stabilnega prvoligaša.

Predsednik Matjaž Marinšek se je v želji po uresničitvi tega cilja pred začetkom prvenstva odločil za spremembe v strokovnih štabih obeh selekcij, tako je junija za trenerja mladinske selekcije imenoval Erika Merdanovića, s katerim sta delovala še Dragan Čadikovski in Igor Barukčić. Sprememba je kmalu zatem sledila tudi pri kadetih, kjer je bil konec julija za glavnega trenerja imenovan Grega Ciglar, skupaj z njim pa sta delovala Luka Brumec in Dave McDonough.

Po prvem delu lahko zadovoljno ugotovimo, da NK Radomlje iz sezone v sezono ohranja ugled neugodnega tekmeca, ki v vsakem obračunu za vsakega nasprotnika predstavlja velik izziv. Tudi letos ni bilo nič drugače, uvrstitev pa je boljša kot kadarkoli prej v zgodovini prvoligaškega tekmovanja za NK Radomlje.

Dobro delo je obrodilo sadove, dobre predstave in rezultati niso izostali. Ob polovici sezone tako naši selekciji zasedata skupno visoko 6. mesto, med 14 ekipami v najboljši ligi v državi.

Pa poglejmo podroben pregled za obe selekciji:

KADETI:

Kadetska selekcija je pred in v samem začetku prvenstva doživela veliko kadrovskih sprememb. Ekipo je zapustilo veliko število nogometašev, med katerimi so nekateri odšli na posojo k partnerskim klubom v regiji, hkrati pa se je priključilo kar nekaj fantov iz drugih prvoligaških klubov. Ob tem smo se v klubu zavedali, da bo ekipa za dobre rezultate potrebovala kar nekaj časa za delo in napredek. Sledil je zelo težek razpored, ki je zahteval svoj davek in začetek rezultatsko za kadete ni bil najboljši.

Po uvodnem porazu na domačem igrišču proti NK Maribor (0-2), je sledil težak udarec v Celju (7-2), nato pa še boleč poraz z Olimpijo v Ljubljani, kjer so naše fante minute delile od prve točke (3-1). Kljub temu so se predstave fantov iz vikenda v vikend izboljševale in trud je bil prvič poplačan z minimalno zmago v tekmi z Muro (1-0), ki trenutno ob premoru zaseda visoko tretje mesto v 1. SKL.

Po prvi zmagi je sledilo obdobje, ki so ga zaznamovale številne poškodbe in bolezni, kar je botrovalo trem porazom v tekmah, za katere obstaja grenak priokus z mislijo, da so Radomljani zaslužili več. Gostovanje v Kopru (2-1), kjer smo spremljali izjemno predstavo, še deset minut pred koncem tekme pa vodili, je bil uvod v nesrečno obdobje, v katerem smo nato zabeležili še poraza z Bravom (1-3) in Domžalami (5-0).

A karakter se ne kaže v dobrih in lepih časih, fantje so v zelo težkem obdobju dvignili glave, zbrali misli in nanizali tri pozitivne rezultate, ki so pomenili preboj z najnižjih mest proti sredini lestvice. Začelo se je z domačo tekmo proti NK Aluminij, kjer smo spremljali napeto in izenačeno tekmo, ki pa se je končala z najmanj priljubljenim rezultatom (0-0). Točke se nismo branili, zadovoljni pa smo bili tudi po težkem gostovanju v Grosupljem, kjer so točke puščale najboljše ekipe v ligi. Kljub visokemu vodstvu domačih se naši niso predali – nasprotno, sledil je filmski preobrat, za zmago pa je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče (3-3). V zadnji tekmi pred prekinitvijo pa na svojem terenu naši niso ničesar prepustili naključju, z visoko zmago proti neposrednim konkurentom NK Drava (4-0) so tako varovanci trenerja Ciglarja skočili na 11. mesto, pred Brinjami, Gorico in Dravo. Težko priborjenih 8 točk po 10 odigranih tekmah predstavlja dober temelj za nadaljevanje s kvalitetnim delom, ter dodatno motivacijo v nadaljevanju prvenstva spomladi!

MLADINCI:

Mladinska ekipa je v poletnem obdobju izjemno trdo delala in pridno trenirala v želji po uspehu v prvenstvu. Cilj je bil jasen, a fantje in trenerska ekipa so od samega začetka vedeli in verjeli, da so sposobni še veliko več od tega. Žreb je namenil izjemno neugodne nasprotnike že v prvih nekaj krogih, a to nikakor ni prestrašilo mladinskega moštva, ki je v vsaki tekmi kazalo dobre predstave, četudi v prvih dveh krogih zanje niso bili nagrajeni.

Vse se je začelo z domačo tekmo proti NK Maribor, ko je bilo nogometni Sloveniji hitro jasno, da bodo mladinci Radomelj v sezoni 2020/21 več kot le simpatična ekipa z dobrimi pogoji za delo. Veliko smole in splet nesrečnih naključij je v prvi tekmi pomenil minimalni poraz (2-3), čeprav so naši fantje glede na svojo igro zaslužili več. Podobni občutki so sledili v naslednjem krogu, ko nas je ekipa Celja s fanatično obrambo in veliko sreče skozi celo tekmo na koncu z minimalno prednostjo premagala (1-0). No, to pa je bil tudi zadnji poraz za Merdanovićeve varovance. Najprej je na vrsto prišel obračun z ljubljansko Olimpijo, aktualnim državnim prvakom in udeležencem Uefa Youth Champions League. Radomljani se izziva niso ustrašili in popolnoma zasluženo osvojili zlata vredno točko, ki je ekipi dala krila za nadaljevanje prvenstva. Po prvi točki je bil čas za prvo zmago, ko so fantje v Športnem parku Radomlje brez kakršnihkoli težav odpihnili NK Mura z visoko zmago (4-0).

Dva dobra rezultata sta za igralce pomenila zgolj dodatno motivacijo in še večjo željo po novih uspehih. Ekipa je s fenomenalnimi predstavami vknjižila še dve pomembni zmagi, najprej na gostovanju na koprski Bonifiki, kjer so ‘mlinarji’ visoko ugnali domače ‘kanarčke’ (0-3), nato pa še na domačem igrišču proti ekipi NK Bravo (2-0).

Vsi smo se veselili in nestrpno pričakovali derbi z Domžalami, ki pa je bil žal odpovedan in prestavljen zaradi okužbe s koronavirusom v vrstah domžalske ekipe. Smo pa bili zato deležni novega uspeha mladinskega moštva v okviru pokala MNZ Ljubljana, v katerem so naši v četrtfinalnem obračunu izločili Olimpijo z minimalno zmago (1-0), s tem pa še dodatno kronali že tako izjemen prvi del sezone 2020/21.

Ste mislili, da se s tem radomeljska zgodba o uspehu končuje? Nikakor. Šele začela se je. Mladinci so v zadnjih treh tekmah pred premorom potrdili, da dobri rezultati niso bili zgolj naključje. Najprej so na umetni travi v Radomljah v težki in izenačeni tekmi uspešno odpravili varovance Roberta Pevnika, NK Aluminij (3-1), in na naš ‘konto’ pred zahtevnim srečanjem z Brinjami pripisali nove tri točke. Gostovanje v Grosupljem pa je imelo poseben pomen za našega glavnega trenerja Merdanovića, ki je vrsto let uspešno deloval prav pri NK Brinje. Njegovi fantje so ga zato še nekoliko bolj kot ponavadi razveselili, ko so v izdihljajih tekme priborili pomembno zmago (0-1) in tri točke odnesli v Radomlje. Za uspešen zaključek jeseni so rumeno-črni bojevniki s petardo v mreži Drave (5-0) vknjižili novo zmago, nove tri točke in skočili na izjemno 2. mesto v najmočnejši mladinski ligi v državi! S tem so mladinci Radomelj spisali prelepo zgodbo, ki pa epiloga še ni dobila… Za slednjega bomo morali počakati na pomlad, ko bomo z navdušenjem ponovno spremljali nastope naših nogometašev! Verjamemo, da nas čakajo velike stvari…

 

 

HOČEMO,ZMOREMO,SMO!