fbpx

Novice

MLADINCI PREMAGALI TUDI OLIMPIJO!

Mladinska ekipa je v odlični formi, v nedeljo so na domačem terenu z 2:0 premagali Olimpijo. Po zmagah proti Gorici in Celju ter remiju proti Muri je to še 3 zmaga v zadnjih štirih tekmah. Odlično tekmo so odigrali tudi naši kadeti, ki so proti vrstnikom iz Olimpije remizirali s 3:3.

V 23. krogu 1.SML in 1.SKL je v Športnem parku Radomlje gostovala Olimpija. Kot je to že v navadi, so se na igrišče najprej podali kadeti. Začelo se je po željah gostov, saj je že v 6. minuti za vodstvo zadel Haris Sadiković. Vodstvo gostov pa ni trajalo dolgo, saj je Domen Kobal že v 17. minuti izenačil. Izjemno dinamično srečanje je z novim zadetkom postreglo že v 24.minuti ko je za novo vodstvo gostov ponovno zadel Sadiković. Pred koncem polčasa pa še en zadetek za izenačenje odličnega Kobala. Odličen polčas, ki je obetal goliado tudi v 2. polčasu. Že kmalu po prihodu iz slačilnice so še tretjič na tekmi povedli gostje. Lep zadetek je dosegel Anej Kujović. Rumeni bojevniki pa so svoj naziv še enkrat več upravičili. Z veliko želje in borbenosti so prišli do enajstmetrovke, ki jo je v zadetek spremenil branilec Denis Adrovič. 3:3 je bil tudi končni rezultat in nova točka za naše kadete.

MLADINCI VSE OPRAVILI V PRVEM POLČASU

Za kadeti sta na igrišče prišli mladinski ekipi. Olimpija je pred tekmo zasedala visoko 3. mesto na lestvici in zato so veljali za favorite. Vendar so imeli domači Radomljani drugačne načrte. Po izenačenem začetku, ko si nobena ekipa ni priigrala resnih priložnosti, so domači prevzemali pobudo na igrišču in si ustvarili nekaj priložnosti, ki pa so žal ostale neizkoriščene. Potem pa kot in visok skok kapetana Marka Zabukovnika za vodstvo 1:0 v 33′. Veselje se še ni dobro poleglo, ko je Zabukovnik zadel še enkrat. Po dobrem prodoru in podaji Marcela Pavla Kancilije je bil Zabukovnik najbolj spreten in v 38′ so Radomljani vodili z 2:0. V 2. polčasu so naši fantje odlično kontrolirali tekmo, si iz protinapadov priigrali še nekaj priložnosti, vendar se je končalo z 2:0. Velika zmaga nad uglednim nasprotnikom in že 10 točka v zadnjih 4ih tekmah. Z novimi tremi točkami so se na lestvici dvignili na 9. mesto.

Na skupni lestvici naši fantje trenutno zasedajo 11. mesto, vendar bodo v zadnjih treh krogih, glede na formo, napadali vsaj 9. mesto, za katerim zaostajajo samo za točko.

V nedeljo jih čaka ptujska Drava in želimo jim veliko uspeha na obeh tekmah!

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!

Besedilo: Matic Robida