fbpx

Novice

KADETI Z IGRALCEM MANJ DO TOČKE

Včeraj se je nadaljevala 1. slovenska kadetska in mladinska liga. V ŠP Radomlje je gostoval NK Bravo in se izkazal za odličnega tekmeca. Naši fantje so osvojili novo točko in imajo na skupni lestvici sedaj 39 točk.
KADETI Z IGRALCEM MANJ OSVOJILI POMEMBNO TOČKO

Kadetska tekma se je začela ob 14:00 na veliki umetni travi. Po začetnem otipavanju obeh ekip, so naši fantje vzeli žogo v svojo posest in poskušali streti gostujočo obrambo. Gosti so se postavili precej obrambno na svojo polovico in prežali na protinapade. V 1. polčasu ni bilo veliko priložnosti, so pa gosti izkoristili svojo edino pravo priložnost in v 30′ iz protinapada lepo zadeli preko Žana Jevšenaka in odšli na odmor s prednostjo. V 2. polčasu so rumeni bojevniki še bolj stisnili, bili še bolj agresivni in prišli do nekaj prekinitev iz katerih so tradicionalno nevarni. Potem pa v 52′ dolga žoga gostov, ki je presenetila našega vratarja, ki je moral posredovati izven kazenskega prostora. Za prekršek nad gostujočim napadalcem je prejel direktni rdeči karton, kar je še otežilo delo Radomljanov. Vendar so fantje zaigrali še bolje in preko Domna Kobala prišli do zasluženega izenačenja in pomembne točke, ki bo nogometašem vlila še več samozavesti pred prihajajočimi tekmami.

MLADINCI NAVKLJUB DOBRI BORBI ŽAL IZGUBILI

Za kadeti so na zelenico stopili mladinci, ki so se tekme lotili zelo odločno in si že v prvih petih minutah priigrali eno izjemno priložnost, ki je žal ostala neizkoriščena. Zato pa so gostje izkoristili že prvo svojo priložnost. Iz bližine je zadel Tim Jelenko. V 35′ je prišlo do novih težav za naše mladince. Poškodoval se je kapetan Mark Zabukovnik, namesto njega pa je vstopil strelec proti Interblocku, Andraž Einsiedler. Do polčasa smo spremljali dokaj izenačen nogomet, brez rezultatskih sprememb. V 2. polčas so naši fantje krenili še bolj odločno in prišli do 11-metrovke, ki jo je v zadetek spremenil Gal Žinič. Ko je že kazalo, da bi lahko rumeni bojevniki prišli do popolnega preobrata in velike zmage pa je iz razdalje udaril Gal Schweiger in poskrbel, da so mladinci Brava ponovno zmagali.

Nova točka na skupni lestvici pomeni, da ostajamo na 11. mestu v 14 članski ligi. Sledi kar dvotedenski reprezentančni premor, na naslednji tekmi pa se bodo naši kadeti in mladinci odpravili na izredno pomembno gostovanje v Kranj k NK Triglav.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!