fbpx

Novice

Mladinci

V RUMENEM DERBIJU NA ŽALOST BREZ TOČK

V Športnem parku Domžale sta včeraj potekali srečanji drugega kroga prve slovenske kadetske in mladinske nogometne lige. Mladi ekipi rumenih bojevnikov, ki sta v prvem krogu zabeležili remija proti nogometnemu klubu Krško, sta v Domžalah morali priznati premoč favoriziranim domačinom.

Mladinska ekipa je bila na srečanju proti lanskim podprvakom zelo blizu točki. Končni rezultat je bil 2:1, so pa rumeni bojevniki do konca grozili domačinom in jih prisilili v to, da so le ti trepetali za tri točke. Radomljani so začeli v postavi: Šalamun, Latinčič, Juhant, Sojer, Stojanovič, Mavrič, Zabukovnik, Gutič, Agovič, Idrizi in Kancilija. Domžalčani so takoj močno pritisnili in zadeli z glavo po predložku iz kota. Po prejetem zadetku so naši fantje strnili svoje vrste in uspešno branili svoj gol, s hitro tranzicijo pa nekajkrat močno ogrozili vrata Domžal. Drugi polčas se je začel podobno kot 1. Domžalčani so povišali prednost na 2:0, po katerem so se naši fantje bolj sprostili in začeli napadati. Po odlični podaji Agovića je hitri Marcel Kancilija prišel do priložnosti za zadetek in jo s prefinjenim strelom po tleh tudi izkoristil. Po zadetku so rumeni bojevniki še naprej pritiskali in si želeli izenačenja. Vsaj dvakrat je bilo še zelo vroče pred vrati Domžal, ko je le nekaj centimetrov zmanjkalo pa bi Tim Idrizi oziroma Din Gutić poskrbela za izenačenje. Ostalo je pri 2:1, mladinci pa so pustili odličen vtis tudi tokrat. Omeniti je treba še poškodbo Gutića in Latinčića, katerima vsi v klubu želimo čim hitrejše okrevanje.

Še pred mladinci so na igrišče stopili kadeti. Tekma se je začela ob 15:30. Naš trener, Borut Smolnikar, je od prve minute v igro poslal Popelarja, Petka, Ljubijankića, Džunova, Adroviča, Korošca, Kvasa, Juhanta, Prusnika, Židana in Fortuno. Kadeti so se na tekmi borili po svojih najboljših močeh, vseeno pa so bili domačini boljši in slavili z izidom 4:0. Tri zadetke na tem srečanju je dosegel Šeško, enega pa je dodal Ostojič.

NK DOMŽALE U17 : NK KALCER RADOMLJE U17 4:0

Popelar, Petek, Ljubijankić, Džunov (Zore (Jeretina)), Adrović, Korošec, Kvas (Fatur), Juhant (Kranjec), Prusnik, Židan, Fortuna (Kobal).

NK DOMŽALE U19 : NK KALCER RADOMLJE U19 2:1

Šalamun, Latinčič, Juhant, Sojer (Čemažar), Stojanovič, Mavrič (Pišek), Zabukovnik, Gutič, Agovič, Idrizi (Marinko), Kancilija (Palek).

Strelec: Kancilija

Pred kadeti in mladinci je krajši prvenstveni premor, saj bodo naslednjo tekmo odigrali šele čez 14 dni.

Že v sredo, 22.8. pa mladinci, v okviru pokalnega MNZ tekmovanja, gostujejo pri sosedih iz Doba. Vabljeni vsi v Dob spodbujat naše fante na mladinskem “El vasicu”

Foto: Lado Vavpetič