Novice

Tokratna zmaga nad Dravo s humanitarno noto

Danes se je ob 16.00 uri odvijal 10. krog druge slovenske nogometne lige. V Športnem parku Radomlje sta se zoperstavili moštvi domačih Radomelj in gostujoče Drave iz Ptuje. Vse tri točke so po zaslugi Nikolića, Jazbeca in Varge ostale doma…

Pred današnjim srečanjem je vodstvo kluba sklenilo, da se bo odzvalo in prispevalo tudi v humanitarne zadeve. Gre se za Krisa, ki nujno rabi določeno vsoto za zdravljenje zahrbtne bolezni. Zato se je vodstvo kluba oglasilo in se odločilo, da bo vsota od prodanih kart današnje in tekme z Dobom namenjena za Krisa. Kljub dobrodelni noti pa se za Radomljane srečanje ni pričelo dobro. Na tokratni razmočeni zelenici, ki je bila velik vzrok za hitro in dinamično igro obeh moštev, so se v prvem polčasu zelo dobro znašli gostje. Slednji so prevzeli pobudo in pritiskali na vrata Lojna, kateri je moral v uvodnih minutah dvakrat resneje posredovati. Kljub priložnostim gostujoče ekipe pa so si tudi domači priigrali nekaj zrelih priložnosti. Tako se je v resni situaciji za strel znašel Žan Nikolić, a je obramba Drave uspela strel blokirati. Prvi zadetek na tekmi je padel v 34. minuti srečanja, ko je strel Nermina Haljete končal za hrbtom vratarja Lojna. Le nekaj minut kasneje pa so Radomljani odgovorili. Po izvedenem udarcu iz kota je Rok Jazbec skočil najvišje in zabil ob svojem rojstnem dnevu. Veselje po danem zadetku se še ni poleglo, ko je Nikolić zatresel mrežo Ptujčanov po imenitni podaji Lovra Vrandečiča. Kljub temu so se Ptujčani pobrali ter do konca srečanja izenačili preko Matica Marciusa.

Če so prvi polčas imeli pobudo gostje, pa so se domačini od prve minute drugega polčasa zoperstavili izredno samozavestno. Tako je poizkus Gašperja Trdina, ki je poizkušal z imenitnim strelom z razdalje, končal v prečki. Tud gostje so si, ne glede na pobudo domačih, ustvarili tudi nekaj priložnosti za zadetek, a se na srečo domačih niso veselili zadetka. Da je potrebno biti vztrajen vse do konca pa je dokaz, ko se je Saša Varga znašel sam iz oči v oči s Curanovičem. Saša je rutinirano zabil za vodstvo Radomelj po imenitni podaji. Že osma zmaga Radomljanov v letošnji sezoni. Slednja rumene bojevnike uvršča na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Tekst: MK
Foto: Manca Hvalič

ROK HANŽIČ IZJAVA PO TEKMI

 

ROK JAZBEC IZJAVA PO TEKMI