Novice

STAREJŠI DEČKI S POMEMBNO ZMAGO ZAKLJUČILI JESENSKI DEL!

Ta konec tedna so svojo zadnjo tekmo pred zimskim premorom odigrali tako starejši dečki kot tudi mlajši dečki. Ekipa Dušana Balutta je dosegla pomembno zmago proti Slovanu, mlajši dečki so žal prvič letos izgubili, neuspešni pa so bili na domačem terenu tudi mladinci in kadeti.

Starejši dečki so se v 11. krogu pomerili z ekipo Slovana, ki je imela do tega kroga enako število točk, zato je bilo pričakovano, da bosta ekipi zelo izenačeni. Za izjemen uvod v tekmo je poskrbel Nedim Ljubijankić, ki je že v 10′ poskrbel za vodstvo. Z borbeno in zanesljivo predstavo so minimalno prednost zadržali do polčasa. V 2. polčasu sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti, vendar se mreži nista zatresli vse do 62′, ko je za potrditev zmage zadel Domen Kobal in poskrbel za pomembne tri točke in drugo mesto na lestvici po polovici sezone.

Kadeti in mladinci so drugič zapored igrali na domačem igrišču. Tokrat so gostili nogometaše iz Krškega, ki pa so se izkazali za pretrd oreh. Kadetska ekipa je imela žal slabih pet minut v 1. polčasu in to je bilo dovolj, da so Krčani trikrat zadeli in odločili zmagovalca že v prvem polčasu. V 2. so zmago še potrdili s četrtim zadetkom. Za njimi pa so do novih točk poskušali tudi mladinci. Kljub pragmatični igri jim tudi tokrat ni uspelo zadeti, nasprotnik je izkoristil eno priložnost in z zmago 0:1 osvojil nove tri točke.

Zadnji krog jesenskega dela pa je končal tudi zmagoviti niz mlajših dečkov, ki so nas tako razvajali celotno sezono. Na tekmi proti NK Bravo so zapravili veliko priložnosti in žal prvič letos igrišče zapuščali sklonjenih glav. Vendar pa porazi so sestavni del športa in na mladih nogometaših in trenerju je, da se vrnejo še močnejši.
Vsi skupaj verjamemo, da bodo rumeni bojevniki v zimskem delu še naprej odlično trenirali in v spomladanskem delu pokazali vse kar znajo.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Tekst: Matic Robida