Novice

Radomljani zanesljivo, Hajriću novi strelski mejnik

Radomljani so na zadnji domači tekmi v letošnji sezoni slavili proti gostujoči Rogaški z rezultatom 3:1. Za rumeno-črne so zadeli Hajrić, Kondič in Horvat…

KALCER RADOMLJE 3 : 1 ROGAŠKA
Strelci: Horvat (42′), Hajrić (58′), Kondič (91′); Firer (73’/11m)

Radomlje: Cerar, Horvat, Primc, Barukčič, Kondič, Hajrić, Cerar, Ahačič, Marinšek, Stariha Laban, Mornar
Rogaška: Lojen, Mraz, Šmigoc, Čuček, Ahec, Rokavec, Neskić, Krsnik, Šlogar, Biruš, Romih.

Na zelenico Športnega parka Radomlje so rumeni bojevniki vstopili izredno samozavestno. Že od prveg sodnikovega žvižga so dali vedeti gostom, da bo tokrat zmaga ostala doma. V prvem delu prvega polčasa so domačini povsem kontrolirali potek srečanja, pletli mrežo okoli gostujočih vrat, a so se gostje izredno dobro kosali z defenzivnimi nalogami. Nogometaši Rogaške so svoje priložnosti iskali predvsem preko hitrih protinapadov. Omeniti velja, da se je v prvih dvajsetih minutah igre moral izkazati tudi domači vratar Lenart Cerar. Slednji se je v eni izmed akcij znašel iz oči v oči z nogometašem Rogaške, a je poizkus loba Cerar odlično ubranil. Kasneje so zapretili tudi domači. Po ostri podaji z desne strani si je strel v pet metrskem prostoru priboril Luka Cerar, a je gostujoči vratar s skrajnimi močmi strel ubranil. V 35. minuti najlepša priložnost za domače. Po izvedenem prostem strelu se je v kazenskem prostoru odlično znašel Hajrić, žogo udaril z glavo, a je veselje domačim preprečil okvir vrat. Le nekaj minut kasneje pa zadetek. Po izveden kotu se je odbita žoga znašla pri Horvatu. Ivor je odbito žogo z odličnim strelom zadel spodnji desni del gostujočega vratarja. Vsekakor odlična popotnica pred nadaljevanjem srečanja.

V drugem polčasu smo spremljali izredno borbeno igro obeh moštev, na žalost gledalcev, pa je tudi tokrat vreme pustilo pečat z močnim nalivom. V 58. minuti se je med strelce vpisal tudi najboljši napadalec druge slovenske nogometne lige. Hajrić je s silovitim strelom poslal žogo za hrbet Lojna in tako dosegel novi strelski mejnik v 2. SNL. V drugem delu drugega polčasa je nekoliko nemira med domače vnesel izkušeni Ivan Firer, ki je iz najstrožje točke zadel, kljub temu, da je bil domači vratar za las prekratek. V drugem polčasu velja omeniti še odlično obrambo gostujočega vratarja po strelu Radomljanov. Proti koncu tekme pa še dve izredno razburljivi situaciji. Najprej so zapretili gostje, ki so imeli odlično priložnost po globinski podaji, a je še tretjič včeraj izjemno posredoval domači vratar. Po hitrem protinapadu in izredno lepo odigrani akciji pa je Luka Gajić izvrstno našel Kondiča. Igor je z izredno natančnim strelom poslal žogo za hrbet gostujočega vratarja in slavje se je lahko pričelo.

Foto: Tomaž Strgar