Novice

FOTO: CORDIAL CUP U13 OSVOJILA PUSKAS AKADEMIA

Drugi dan kvalifikacijskega Cordial Cupa-a se je končal z zmago madžarskega kluba Puskas Akademia. V še enem čudovitem, sončnem in zelo toplem vremenu se je tokrat v kategoriji U13 pomerilo kar 32 ekip. Z zmago so si nogometaši iz sosednje Madžarske zagotovili vstopnice za finalni Cordial Cup, ki bo potekal maja v Kitzbuhel-u.

                                                       Otvoritev turnirja

Močno mednarodno obarvan Cordial Cup in, zaradi izjemne kakovosti ekip, zelo težek turnir se je začel ob 9:00. Na štirih velikih igriščih so istočasno potekale štiri tekme. Turnirja so se udeležile tudi tuje ekipe iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Slovaške in celo iz Ukrajine.

Po uvodnem skupinskem delu je ob 13:00 sledila uradna otvoritev turnirja, na katerem so se nogometaši vseh ekip zbrali na velikem igrišču z umetno travo in se predstavili navijačem, ki jih tokrat ponovno ni manjkalo. Vse prisotne je tudi tokrat nagovoril predsednik Nogometnega kluba Kalcer Radomlje, Matjaž Marinšek, ki je vsem sodelujočim zaželel obilo športnih uspehov in dobrih iger. Hkrati se je zahvalil še vsem trenerjem, staršem, sponzorjem, sodelavcem in vsem drugim, ki so na kakršen koli način pomagali ustvariti in izvesti ta izjemen dogodek.

V finalu sta se pomerili dve madžarski ekipi – MTK Budapest in Puskas Akademia, ki sta uprizorili izjemen boj, na koncu je tik pred zaključnim žvižgom ekipa Puskas Akademia zadela gol in tako zasluženo dvignila zmagovalni pokal. Tretje mesto je osvojila ekipa SC Team Wiener Linien, ki je v napeti tekmi za bronaste medalje premagala najboljšo slovensko ekipo, FC Koper. Na 5. mestu pa že lahko vidimo domače RUMENE BOJEVNIKE, ki so se ponovno borili po svojih najboljših močeh in odigrali še en odličen Cordial Cup.

Poleg napetega tekmovalnega dela je tudi drugi dan na mali umetni travi potekalo tekmovanje v najhitrejšem strelu in ciljanju v tarčo. Obiskovalci so lahko zadeli lepe nagrade na kolesu sreče ali pa na srečelovu, ki je vsem sodelujočim ponujal lepe nagrade.

V petek se bo odvil še zadnji del trilogije Cordial Cup 2018, ko v Športni park Radomlje prihajajo ekipe, ki se bodo borile za nastop na zaključnem turnirju v kategoriji U15.

Lepo vabljeni vsi ljubitelji dobrega mladinskega nogometa!

Fotografija: Vid Šere

Končni vrstni red:

1. Puskas Akademia
2. MTK Budapest
3. SC Team Wiener Linien
4. FC Koper
5. NK Radomlje
6. Mio Caffe
7. Spartak Trnava
8. NK Škofja Loka – Medvode
9. NK Domžale
10. NK Maribor
11. NK Brinje
12. NK Triglav
13. NK Bravo
14. NK Šampion
15. ND Gorica
16. NK Celje
17. Videoton FC
18. NK Krško
19. ŠN 1. GOL
20. NK Olimpija
21. MNK Izola
22. NK Korotan
23. NK Dren-Vrhnika
24. ND Bilje
25.  NK Interblock
26. ND Črnuče
27. NK Dob
28. NK Fužinar
29. ND Slovan
30. NK Moravče
31. NK Ljubno
32. NK Miklavž